Wie zijn wij

Home Wie zijn wij

Wie zijn wij?

Bij Ernst is gestart op 5 mei 2015, op het Oosteinde 31-33 in het prachtige De Rijp. Vanaf de eerste dag zijn wij omarmt door het dorp en omstreken en begroeten wij dagelijks gasten van jong tot oud. Ons enthousiaste team stelt zich graag aan je voor!


Ernst van der Baan
Eigenaar en gastheer, geboren en getogen in De Rijp. Na velen jaren in allerlei horecabedrijven gewerkt te hebben, kwam op 5 mei 2015 mijn droom uit, Bij Ernst opende haar deuren. Ik wilde een zaak, waarin iedereen zich op zijn gemak voelt, het gevoel van thuiskomen, maar dan in mijn restaurant. Met inrichting, kaart en mijn fantastische team, kan ik met trots zeggen dat het gevoel van thuiskomen, vaak de exacte bewoording is van onze gasten wanneer ze hier tevreden de deur uitlopen. Met mijn team heten wij jullie van harte welkom!

Rianne BruijnesteijnRianne Bruijnesteijn
Onze nieuwste chef Bij Ernst is niemand minder dan Rianne Bruijnesteijn, 25 jaar jong uit Zaandam. Vanaf juni 2019 werkzaam Bij Ernst met heel veel plezier! Met name het team is onwijs gezellig, ik voel mij helemaal thuis hier! Ik ben erg trots op de nieuwe kaart die onlangs is ingegaan, de Tournedos is mijn aanrader. Samen met Sjors heb ik een Instagram account opgezet 2forfood_, daar vind je al onze creaties. Het blijft in mijn vak een uitdaging om steeds vernieuwend te zijn, zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit. Ik heb Bij Ernst voor het eerst workshops gegeven, dat was even een drempel, maar het directe contact met de gasten, vind ik echt heel erg leuk!

Sjors de RuijterSjors
Ik ben Sjors de Ruijter, 20 jaar jong en woon in Zaandam. Ben begonnen Bij Ernst als leerling alweer 3 jaar geleden. Van Leerling naar Chef dat is een droom die uitkomt. Wil je mij volgen op Instagram dan kan dat op @sjors_druijter. Daar staan mijn nieuwste creaties. Van jongs af aan is koken mijn passie. Ik ben pas tevreden als mijn gerechten bij u in de smaak vallen en u terug kunt kijken op een heerlijke avond Bij Ernst.

Chantal van Dijk-BatenburgChantal van Dijk-Batenburg
Sinds april 2019 ben ik toegevoegd aan team Ernst, gastvrouw met 25 jaar ervaring. Eigenlijk nog langer, want mijn ouders hadden ook een horecazaak, dus je zou kunnen zeggen dat het gastvrouw zijn in mijn bloed zit. Nog steeds vind ik het heerlijk om onze gasten een topavond te bezorgen, met lekker eten en een gezellige sfeer, die niet al te stijf is. Ook de onderlinge sfeer binnen het team is heel erg fijn! Qua gerechten vind ik heel veel lekker op de kaart, maar een topper van een wijn wil ik wel geven, de voignier!

Jop Riesebosch - keukenJop Riesebosch
Ik werk al heel lang Bij Ernst en ben begonnen als stagiair. Dat beviel van beide kanten zo goed, dat ik naast mijn studie (horeca-ondernemer niveau 4) parttime werk Bij Ernst! Ik vind het heel gezellig om hier te werken en ik vind de proeverijtjes het leukste om te bereiden. In de keuken maken wij wel eens een dolletje, ik vind het ook leuk dat het een open keuken is, dat je toch contact hebt met de gasten!

Conchita Nooy - bediening

Conchita Nooy
Ik ben Conchita, 19 jaar, uit de Rijp. Ik werk nu alweer een hele tijd Bij Ernst en ik heb het nog steeds super naar mijn zin! Wij werken met een onwijs leuk team en het is altijd gezellig! Ik ben begonnen in de spoelkeuken als afwasser, maar  inmiddels heeft Ernst mij opgeleid als gastvrouw wat ik met heel veel plezier doe! Het leukste vind ik dat uit het team Bij Ernst ook vriendschappen zijn ontstaan, en de gasten hebben het altijd fijn bij ons, echt het gevoel van thuiskomen, op hun gemak.

Anne-Marie BeetsAnne-Marie Beets
20 jaar uit de Rijp en terug van weggeweest! Ik ben vanaf dag 1 begonnen Bij Ernst in 2015 en inmiddels na 4 jaar, zit ik in mijn laatste schooljaar niveau 2 keuken. Vlak voordat ik wegging was ik Bij Ernst opgeleid tot dé tomatensoep specialist, nu ben ik weer terug en sta ik aan de dessert-kant. Ik ben verloofd en na mijn studie hoop ik een leuke baan te vinden, ik ga lekker aan de slag! Het team Bij Ernst is en blijft een onwijs leuk team, dat blijkt wel tijdens de personeelsfeestjes!